Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
La famille Klepkes en voyage
La famille Klepkes en voyage
Publicité
Newsletter
Catégories
17 novembre 2010

29/10-10/11: Vandaag gaat het richting Hanmer

29/10-10/11:

Vandaag gaat het richting Hanmer Springs alwaar we een duik gaan nemen in de wereldberoemde (-allee, toch vooral hier in de buurt welbekende) Hot Pools. Dat zijn thermale pools en er zijn er zo een stuk of 10-12. Elk bad heeft een verschillende temperatuur, gaande van 33 tot 41 graden celcius. De dag dat we erheen gaan is het buiten eerder frisjes; zonnig maar een vrij koude wind. Dat kan de pret echter niet drukken, we vinden het alle 3 heerlijk en blijven ter plaatse van 11u20 tot ong. 17u!!!

Enfin, iets juister uitgedrukt : Noe en z'n mama blijven tot 17h00, papa vertrekt reeds om 15h30.

Hij wordt nl. "ergens" verwacht ; Sinterklaas is in al zijn wijsheid niet vergeten dat papa ergens ver weg verblijft en heeft voor een vervroegd kadootje gezorgd. Om 16h00 gaat papa quadrijden ! Ene Gary (een joviale kerel) brengt hem tot aan een soort adventure farm, waar ze samen gaan rijden. Ze bezitten een tiental Honda's 250 cc, maar Piet is zowaar de enige die zich ingeschreven heeft en dus gaan ze met z'n 2 een hindernisparcours afrijden. Gary op zijn eigen erg potente Can-Am 4X4 en Piet dus met de Honda.

31_10_10_4

Het gaat eigenlijk al snel vrij hard en Piet wordt behoorlijk dooreengeschud : door de modder, door beekjes rijden, op vuistgrote keien.

31_10_10_4

A-C heeft papa op het hart gedrukt er helemaal voor te gaan en Piet wordt zowaar iets te stoutmoedig : hij belandt in de struiken en moet door Gary min of meer terug op de weg getrokken worden. Wat een geweldige ervaring zeg, nog beter dan wat papa verwacht had. Staat er binnenkort een quadje op de oprit thuis ? Best mogelijk.

Na Hanmer Springs gaat het richting Kaikoura. Het uitzicht is hier buitengewoon omdat er achter de turkooisblauwe zee bergen met eeuwige sneeuw zichtbaar zijn. Dat bestaat slechts op 2 plaatsen ter wereld, hier en bij Mount Fuji in Japan.

Na Kaikoura zit onze reis in het Zuidereiland er ongeveer op en enkele dagen later nemen we de ferry naar Wellington.

In Wellington blijven we niet erg lang, we bezoeken enkel het Te Papa museum waarover erg veel gepraat wordt maar dat wijzelf wat overroepen vinden. Daarna gaat het verder naar de Waitomo Caves waar we grotten gaan bezoeken die door zgn. "glowworms" bevolkt worden (lichtgevende wormen dus).

Zo lichtgevend als de ster van Mamie kunnen ze echter niet zijn, Mamie aan wie we nog meer denken dan gewoonlijk, omdat ze op 5 november - nu 2 jaar geleden - naar haar ster vertrokken is.

Noe : ik ben mijn peter en mijn meme niet vergeten en wil hen beiden een gelukkige verjaardag wensen, respectievelijk de 5de en de 10de november.

Als we de eindbalans van Nieuw-Zeeland zouden opmaken, komen volgende pluspunten in het vizier : het land is prachtig, het mooiste land dat we ooit gezien hebben ; de mensen zijn heel vriendelijk, sereen, hulpvaardig, tolerant en efficiente harde werkers. Een prima land om in te leven MAAR : en dat zeg ik hen vaak : heel erg "remote", van alles enorm ver weg, uiterst afgelegen.

En morgen gaat het richting Vancouver !

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité